bugün

kemalistler hariç herkese günaydın

müslümanlığı zerre kadar anlamamış birine ait olabilecek türden beyan. benim bildiğim müslümanlık, aynı dinden ya da görüşten olup olmamaya bakmaksızın insanlara güzellikle hitap etmeyi öğütler. müslümandan ya da müslümanlıktan nefret ettirici tutumlardan kaçınmayı teşvik eder.

bakara suresi 83'te "insanlara güzel söz söyleyin", âl-i imrân 159'da "Sen onlara sırf Allah’ın lütfu sayesinde yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı kalpli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi" buyurulur. firavun gibi peygamber ve allah düşmanı biri için bile tâ-hâ suresi 44'te "O'nunla yumuşak bir dille konuşun" denir.

ağzından küfür, hakaret ya da küçümseme eksilmeyen insanlar yanlıştadır. dindarlık adı altında bunu yapan da dine en büyük zararı verenlerdendir.

tüm "kemalist"leri dinsiz imansız sanmak izansızlığını bir kenara bırakıyorum, çünkü tamamen müslümanlığa aykırı bir tutum bu, ama en azından okuma alışkanlığınızın olduğunu varsayarak şu linki bırakıyorum ki, insanlarla nasıl geçinileceğini rol model olarak kabul ettiğiniz insanın kendisinden öğrenesiniz:
http://www.sonpeygamber.i...e-yonelik-tavir-ve-tutumu