bugün

kur an ı kerim in insan yazması olmadığının ispatı

insan bir şey yazmaya başladığında sistematik olarak giriş, gelişme ve sonuç odaklı yazar. Fakat Kuran-ı Kerim'de böyle bir şey söz konusu değildir.

Hz. Muhammed s.a.v. zamanında inen ve 1000 lerce kişinin şahit olduğu ayetler, daha sonra kitaplaştırılmıştır. Çünkü yaşadığı sürece sürekli vahiy indiğinden ötürü, sonu ancak ölümünden sonra olabilirdi diye düşünüyorum. Çünkü o bir yazar değil, o bir peygamberdi.

Ayrıca Hz.Muhammed s.a.v. her şeyi vasiyet etseydi, daha sonraki bir çok olayda "vasiyeti yok" denerek sapma ve yanlış işler yapılabilirdi. Bunun yerine halifelerine ve sahabelerine uyulmasını hadislerinde belirtmiştir. Onların da bunu kitaplaştıracak akla sahip oldukları aşikardır.

Araştırmalarımdan Kur’an ayetleri kağıt, bez, deri parçaları, taş, tuğla, kürek kemikleri üzerine yazıldığını gördüm. Muhtelemen düzgün bir hale gelmesi zaman almış olabilir.

En eski Kuran'ın 1370 yıllık olması, onun bir diğer kitaba bakılarak yazılmadığı anlamına gelmez. Ayrıca belkide en eski Kuran şu an dünyada bir yerde saklanıyor da olabilir.

Şu özelliği de çok hoşuma gitmektedir; hiç bir ayetin farklı bir adam tarafından yazılmış hali yoktur. Mesela Ahmet'in Fatiha suresi, Mehmet'in Fatiha suresi gibi. 1400 yıl önce gelen ayetlerin asla bir kopyası ve benzeri yazılmamıştır/yazılamamıştır.

işte bu da hayranlık uyandıran kısmıdır ;

Hicr Suresi 9. Ayet ; Şüphe yok ki Kur'an'ı biz indirdik ve şüphe yok ki onu mutlaka koruyacağız.

Fakat bir mabede kapatıp, kapısına iki tane melek koyarak olmuyor. Allah'ın hikmeti böyledir. insan aklı asla tam olarak kavrayamaz.

Bir de en önemli kısmı inanmak istemek ve yada inanmak istememek. ikisi içinde her zaman bir yol bulabilirsiniz.

inanmanız dileğiyle.