bugün

pkk nın siyasi uzantısı akp

artması ile, chp'nin çok pis pkk desteği vereceğinin göstergesi olan akp suçlayıcı başlıklardan biri.

daha öncekilerde de demiş olduğum gibi, çözüm sürecinde gerçekten akp'nin pkk'ya verdiği tavizler ayyuka çıkmıştı.

hatta bu tavizlere dayanamayan akp seçmeni, haziran 2015 seçimlerinde akp'ye oy vermemiş, akp tek başına iktidar olamamış ve koalisyon görüşmeleri başlamıştır. hdp'nin yer alacağı bir koalisyon kurulmayacağı net bir şekilde anlaşılınca pkk temmuz 2015'de tekrar saldırılara başlamış, ta ki çözüm süreci resmen sona erdirilip operasyonlar tekrar başlayınca seçmen tekrar akp'ye kasım 2015 seçimleri ile iktidar yolunu açmıştır.

o gün bugündür de, akp hükümeti pkk ile tarihte bugüne kadar görülmemiş büyüklükte bir savaş açmış, tarihte pkk'nın en çok kayıp verdiği, şehir uzantılarının sokak sokak temizlendiği operasyonlar başlatılmıştır.

bu dönemde chp ne yapmıştır?

türk ordusunun iha-siha kullanmasını eleştirmiştir.
türk ordusunu katliam yapmakla suçlayan 101 akademisyeni desteklemiştir.
terörist cenazelerine katılmıştır.
pyd/ypg'nin terör örgütü olduğuna dair bilgimiz yok demiştir, halkını korumak için silahlanan bir grup olarak nitelemiştir.
teröristleri "türk ordusu pikniğe giden insanları vuruyor" diyerek savunmuştur.
pkk dağ kadrosu demeçlerinde "akp ve mhp faşizmine karşı chp'yi desteklemeliyiz" demiştir, inanmayanlar youtube'da videoları aratıp izleyebilir. akp'nin en rezil çözüm süreci dönemlerinde bile pkk dağ kadrosu akp'yi destekliyoruz dememiştir.
pkk dağ kadrosundan beşe hozat isimli terörist, son belediye seçimleri için istanbul'da "imamoğlu'na oy verin" diye çağrı yapmıştır. gelen tepkiler üzerine de trt'de halen varlığını sürdüren fetö eli ile trt şeş'e apo'nun kardeşini çıkardılar böylece imamoğlu'na pkk desteği arada kaynamış oldu.

resmi olarak, PKK'nın siyasi uzantısı hdp'dir, gayriresmi uzantısı da chp'dir.