bugün

serie a

italya'da FC Juventus, AC Milan, ACF Fiorentina ve SS Lazio'nun şike skandalıyla ilgili davada, en ağır ceza FC Juventus'a verildi.
Savcılık makamının Üçüncü Lig'e (Serie C) düşürülmesini istediği FC Juventus, bu olasılıktan kurtuldu, ancak jüri, FC Juventus'un ikinci Lig'e (Serie B) düşürülmesinin yanısıra, gelecek sezona eksi 30 puanla başlamasını kararlaştırdı.

Ayrıca FC Juventus'un, son 2 sezondaki şampiyonluk unvanlarının elinden alınmasına karar verildi.

Bu 4 kulüpten, düşme cezasından kurtulan tek takım AC Milan oldu. Kırmızı-siyahlılar, gelecek sezon yine Birinci Lig'de (Serie A) mücadele edecek, ancak sezona eksi 15 puanla başlayacak.

Mahkeme, AC Milan'ın 2005-2006 sezonundaki 44 puanını silmek suretiyle, siyah-kırmızılı takımı Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkından da yoksun bıraktı.

Yargılanan diğer 2 takımın da Serie B'ye düşürülmesi kararlaştırıldı. Bunlardan ACF Fiorentina, gelecek sezona eksi 12, SS Lazio ise eksi 7 puanla başlamak zorunda kalacak.

AC Milan, ACF Fiorentina ve SS Lazio, cezalara itiraz etme eğiliminde görülüyorlar. FC Juventus'un da, özellikle 30 puanlık puan cezası nedeniyle temyiz yoluna başvurabileceği ileri sürülüyor. *