bugün

2 aralık 2019 uludağ da kaybolan dağcılar

Bulan ekibi kutlamak lazım, ekibe liderlik/rehberlik eden uludak'ın başkanı sanırım youtube'da daha önce Uludağ'da yine benzer sis ve kar fırtınalı havada gerçekleştirdikleri tırmanış videosu mevcut. istanbul'dan gelen 5 kişilik kanyon ekibinin teknik desteğiyle, planladıkları alanda arama faaliyetini kısa sürede tamamlayıp kayıplara ulaşmışlar. Uzmanlık ve neticesi bu sanırım.

Bulunan cansız bedenlerden biri akarsunun hemen kenarındaki kayalık alanda sırtüstü uzanır pozisyonda görülüyor. Bir şekilde suya girdikten, girmek zorunda kaldıktan ya da düştükten sonra su içerisinde ilerlemeye çalıştıkları ve bir müddet sonra soğuğa teslim oldukları anlaşılıyor. Kayalıkta sırt üstü, bacakları karlar altında bulunan arkadaşın diğerinden önce soğuğa yenik düştüğünü ve arkadaşı tarafından sürüklenerek kayalık alana taşındığı anlaşılıyor sanırım. Diğerinin bedenine de yine aynı su yolunun içinde yaklaşık 1km uzaklıkta ulaşılmış, görünen o ki bir müddet daha ilerleyebilmiş.

ismi efe olan arkadaşın 12 kasım'da yaptıkları zirve paylaşımındaki görüntüsünü izleyince içim cız etmişti, çok sevimli bir adama benziyordu konuşmasıyla üslübuyla. Zirveye ulaşmanın mutluluğuyla hevesli hevesli anlatıyordu. Belli ki bu arkadaşlar bu işleri çocuklar gibi zevk alarak yapıyorlardı, çok üzüldüm.

Tedbirsizlik, deneyimsizlik ve şanssızlık hayatlarına mal oldu. Şartlar aleyhlerine olsa da bulunacaklarını ümit etmiştim hep, dualar ettik ama olmadı. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Umarım bu tarz faaliyetlere katılan arkadaşlar da her şeyden önce tedbiri elden bırakmamaları konusunda dersler çıkartır.