bugün

tüketim azalınca başlayan efsane indirim günleri

Bütün mesele yabancı geleneği olan bir olayı farklı isimlerle bize adapte etmeye çalışmak aslında. Bazı sitelerde karşılaştırma yapınca gerçekten önce fiyatın yükseltildiği, sonra da bu fiyat üzerinden indirim varmış gibi gösterilip bir illüzyon yapılmaya çalışıldığı belli.

Fakat bazı ürünlerde de gerçekten indirim var.
Mesela montum olmadığı için mont bakmaya çıktım bugün. 200 liralık bir bütçem vardı 300 liralık bir ürünü beğendim. Aynı ürün akşam sitede indirimle 225 liraya düştü.
Gerçi benim için fark eden bir şey olmadı.
Velhasıl her şey çok pahalı ve garibana indirim de işlemiyor.

edit: Yanlış anlaşılmaya açık bir ifade olduğundan düzeltmek istedim. Yabancı geleneğinden kastım sadece çıkış noktasıyla alakalı. Karşı değilim ama zaten meselenin oradaki gelenekle alakası yok. Uyduruk isimlerle adapte etme çabası ve olayı tamamen yanlış anlayıp vatandaş faydası değil yolma amacı güdülmesinden rahatsızım. Doğruyu ve yanlışı da iki örnekle ifade ettim.
Örnekte verdiğim indirim her üründe gerçekten uygulanmış olsa illüzyon şeklinde ifade ettiğim şey uygulanmasa, o zaman kendimizce yapmaya çalıştığımız ''efsane indirim'' meselesi gerçekleşmiş olur sanırım.