bugün

barış pınarı harekatı

öncelikle askerlerimizin allah yardımcısı olsun, onları muzaffer kılsın. Henüz tam olarak başlamayan harekât için uygun bir an uzun uzun yazacağım.

Biraz farklı bir konuya değinmek istiyorum. Trump'ın bizimle ilgili son tweetlerinden sonra merak ettim ''abd halkı ne diyor, trump'ın çekilme kararını nasıl karşılıyor'' diyerek trump'ın tweetlerine verilen cevapları yarım saat okudum.

Hemen hepsinin ortak olduğu bir fikir ''daeş'i yok ederken kürtler bize yardım etti, onlar müttefikimiz. çekilmek demek kürtlerin katledilmesi demek. erdoğan islâmcı bir diktatör ve türkler kürtleri katledecek'' şeklinde. Buna benzer yüzlerce cevap var trump'a.

elin minnesota'sında yaşayan 20 yaşındaki bir genç ya da phoenix'te yaşayıp ömründe bu taraflara gelmemiş 70 yaşındaki kadın kürtleri öyle bir sâhiplenmiş, öyle bir savunuyor ki aklınız durur.

çoğuna cevap yazdım işi gücü bırakıp. ''Siz ne bilirsiniz ortadoğuyu, ne bilirsiniz pyd'nin ne olduğunu. Sizleri kim kandırdı böyle ki pkk/pyd'nin gerçek amaçlarını görmüyorsunuz? Benim kaç bin tâne şehit askerim var bunlar yüzünden haberiniz var mı'' diye yazdım ama yok, onların gözünde kürtleri katledeceğiz, inanmışlar buna. Ayrıca senatodaki bâzı isimleri de tehdit ediyorlar, bu katliâmdan siz de sorumlusunuz diyorlar. kuştepedeki trump towers üzerinden sarı pipiye sallıyor, 'tüccar' deyip hakâret ediyorlar. ha bu arada kuştepedeki rezidansta 1+1 kiralık fiyatların 7.500 tl olduğunu hatırlatalım.

Kısacası, trump bu baskıya dayanamaz ve bence abd kuzey suriyeden tamamen çekilmeyecek. Sâdece ufak bir bölgeyi boşaltacaklar hepsi bu.