bugün

macaristan

kızları diğer avrupa ülkelerinden farklı olarak her renkte , her biçimde güzeldir.büğday tenlisi , beyaz tenlisi ,esmeri , sarışını ,renkli gözlüsü vs...

türk kızlarına göre farklı bir moda takip ederler , dar paça olayı onlarda da hakimdir fakat converse bizdeki kadar yaygın değildir , sizin g.tünüzün donduğu havada giydikleri kıyafetlerle ısınızın artmasına bir nebze olsun yardımcı olabilirler.

bunca abazanvari açıklamadan sonra gelelim genel anlamda insanlarının Türklere bakışına.gerçekten hem osmanlı ile macaristan arasındaki savaşları , egemenlik sürecini bilirler hem de bizleri severler , ilginçtir.savaşlardan kinle değilde sanki bir futbol mücadelesiymiş gibi bahsederler.fakat yönetimde etkili kesim öyle düşünmüyor olacakki hergün Osmanlıyı yendikleri savaşın saatinde çan sesi duyabilirsiniz.

gençlerinin önemli bir kısmı ingilizce bilmektedir.arkadaş olmak için yaklaşırsanız olumlu tepki alma ihtimaliniz yüksektir.fakat kızlarına tek gecelik ilişki modunda yaklaşırsanız olumlu tepki ihtimali bir o kadar düşüktür.evlilik öncesi cinsellik ve bekaret konularında bizden farklı düşünselerde , sizin cinsellik ima eden sözlerinize "ben orospu değilim" şeklinde cevap verirler.bırakın sözleri yakın dans etmek isteminiz bile buna sebep olabilir.

diğer avrupa ülkelerinin vatandaşlarına göre çok daha cana yakındırlar toplum olarak.soğuk yüzlü olmalarına rağmen yardım severdirler.siz üstlerine gitmedikçe kavgadan uzaktırlar ve kibardırlar.`
ekonomileri şu sıralar zordadır.nüfuslarının çoğunluğunu yaşlılar oluşturmaktadır.gökdelenler falan göremezsiniz caddelerinde.fakat caddelerdeki arabalar genelde yeni model araçlardır.sokaklarında gürültü pek yoktur.

trafik sorunu kimi zaman onlarda da yaşanabilmektedir.fakat insanlar genel itibariyle yasalara karşı duyarlıdır.örnek olarak yaya geçitlerinde araçların durması zorunludur.az sonra drift atacak bir araç bile sizin karşıya geçmenizi bekleyebilir.

geceleri sokakları ne kadar sakinse gece hayatı bir o kadar canlıdır.su gibi içki tüketilmektedir.Türk öğrencilere , arap dönercilere ve Türk lokantalarına rastlayabilirsiniz.

an itibariyle 100 forint = 75 kuruşa karşılık gelmektedir.enflasyon oranını kıyaslamak istersek değişik ürünlerde değişik oranlar karşımıza çıkacaktır.2000 forinte güzel bir polar alabilirken , iyi bir çorap 1000 forint olabilmektedir.
winston markalı sigara maalesef reyonlarda yerini alamamıştır.bond,viceroy,marlboro,pall mall gibi tanıdık markaların yanısıra macar sigaraları ve philip morris'in isimsiz sigaraları satılmaktadır.

1 paket pall mall : 540 forint iken 1 paket marlboro: 610 forinttir.petrol fiyatlarıan değinmemek de olmaz tabii.1 lt benzin an itibariyle 264 forinttir.

içinde domuz eti olmayan ürün bulmak zordur marketlerinde.tesco en ünlü alışveriş merkezlerinden biridir.budapeşte başkenti ve 1.şehridir ; debrecen ise ona nazaran daha küçüktür ve sakindir ,2.şehridir.

balaton gölü görülmeye değerdir.estergon kalesi,aslanlı köprü,margaret adası,parlemento binası ve tarihi yapılarla süslü caddeleriyle tarihi bir gezi yapman isteyenler için budapeşte birebirdir.debrecen ise bir nevi öğrenci kentidir.

özet olarak

kızlar : 10 üzerinden 9
toplum : 10 üzerinden 7
ekonomi : 10 üzerinden 5
eğlence : 10 üzerinden 6 * *