bugün

türkiye de kadın olmak

Bazen çok kolay, bazen çok zor olandır.
Kendi açımdan düşüneyim. Kendi başıma yapabileceğim hiçbir şey için yardım istemiyorum. Yüküm azalsın diye birilerine iş yıkmıyorum. Dişiliğimi kullanıp insanları etkilemeye çalışmıyorum. Kimseye hesap kitlemiyorum. Valizim çok ağır yardım et diye bir kere bile bir erkek arkadaşımı terminale çağırmadım.
Özetle etrafımda gördüğüm birçok kız tipinin yaptığı gibi hayatı kendime kolaylaştıracak zayıf kadın imajını yaratmıyorum. Kızlar bunu yapıyor ve hayatları bu açıdan çok kolay. Ben kendi kendime hayatı zorlaştırıyorum. Bunun üzerine bir de arada taciz olayları oluyor. Huzurla ve korkusuzca gece dışarı çıkamıyorum, en geç on ikide eve dönüyorum ki on iki de ekstrem durumlarda oluyor, sanırım yaklaşık bir senedir en geç onda evdeyim.
Ha bu arada lisedeyken bordo berelilere hayrandım. Hiçbir zaman bordo bereli bir sevgilim olsun istemedim, ben bordo bereli olmak istedim. Çünkü ben türk kızıyım, türk kızı savaşçıdır düşüncesini temel alarak böyle düşündüm. Fakat ülkücü geçinen arkadaşlarım "elinin hamuruyla" diyerek bu sadece hayal olan düşüncemi aşağıladılar. O kadar tuhaf geldi ki, savunmaya bile geçmedim. Feminist değilim ama ülkedeki islam kültürünün getirdiği erkek baskın kadın çekinik zihniyetten rahatsızım. ikisi de baskın olabilir, olmalı. Zaten erkeğin doğası baskınsa güçlü kadın bunu yadırgamaz. güçsüz, özgüvensiz erkekler güçlü kadınlardan korkar ve onları susturur, işte islam kültürü.
Mesela Benim için hayat zor Türkiye'de kadın olarak çünkü ben ayrıldığım adamın nafakasıyla yaşamayacak kadar gururluyum. Sırf bir erkeğin parasına muhtaç olmamak için yıllarca çalıştım. Kolay yoldan bir bölümde okuyup tıpçı koca bulma hayaline kapılabilirdim. Ama yapmadım. Zoru seçtim.
Neyse çok uzattım. Demem o ki Ben ve benim gibi kadınlar için Türkiye'de hayat zor.
Ama bence ben ve benim gibi kadınlar daha tatminkar ve daha mutlu.
Böyle güçlü olmak çok güzel kızlar.
Gelsenize. Ama gelemezsiniz, siz kafede üzerinize şal alıyorsunuzdur şimdi. Zayıf görüneceksiniz ya hani..
güncel Önemli Başlıklar