bugün

türkiyenin sorunu coğrafyası mı dini mi

Coğrafyasında sorun var diyen gerizekalıları gördüğümüz başlık. Tabii ki vazgeçilmez olarak coğrafya kaderdirci tayfa da
toplanmış.

Öncelikle Türkiye'nin coğrafi konumu,doğası Arabistan'ın petrolü misali bizi zengin edebilecek düzeydedir. Çünkü dünyanın iki ucunu bağlıyoruz ve en ucuz şekilde şirketlerin,devletlerin vs. taşıma işlemlerini ülkemizden gerçekleştirebilecek bir konumdayız. Bunun dışında doğu ve batı arasındaki bütün ülkelerin faydalandığı enerji hatlarının merkezlerini topraklarımızdan geçirtebilecek bir konumdayız ki bu da dünyanın kullandığı enerjinin vanası bizim elimizde olabilir demektir. Bunun bize nasıl bir yaptırım gücü kazandırabileceğini hayal edin. Daha tatil yerlerimizin vs. etkilerini saymıyorum bile...

Ancak biz hala baskıcı,devletçi ve son derece ilkel ekonomik politikalarımız yüzünden ısrarla bu potansiyeli reddediyor ve dünya gücü olabileceğimiz halde bunu elimizin tersiyle itiyoruz. Bunun sorumlusu da en başından beri devletin ta kendisidir. Devlet aslında ekonomiye öyle bir baskı uyguluyor ki bizim ülkemizde varolma potansiyeli olan yukarıda bahsettiğim şeylere sahip şirketler Türkiye'ye yatırım yapmaktan korkuyor. Bunun örneklerini de hyundai ve Renault fabrikalarının Romanya'ya taşınması gibi pek çok olayda görebiliriz. Yani anlaşılacağı üzere coğrafyamız bize muhteşem bir nimettir.

Aslında coğrafya ile dinin de kıyaslanması doğru değildir. zira din dolaylı olarak devletin yönetiminde söz sahibi olsa da doğrudan bir etkisi yoktur. Din benim düşünceme göre insanlığa zararlı olsa da elbette inanç özgürlüğü vardır. Yani her ne kadar kişiye zararlı olsa da ülke yönetimini bağlayan bir şey değildir bu.

O halde Sorunu saçma sapan şeylerde aramayı bırakın. Bizim bütün sorunlarımız bugüne kadar tek bir şeyin içinden dallanıp budaklanmış şeylerdir. Bizim tek sorunumuz ekonomik,sosyal,kültürel baskıcılık ve dolayısıyla devletçiliktir.