bugün

3 eylül 2019 abd türkiye basketbol maçı

Etkisinden yeni kurtulduğum maçtır. En son böyle zevkli bir maçı 2012 doğu konferansı finalleri 7. maçta izlemiştim. O maçta Ray Allen kötüydü bu maçta ise Cedi Osman. Bir maç kaybettik fakat bu maç bizim geleceğimizi çok olumlu etkileyecek. Cedi son zamanlarda kendisini bir lider gibi görmeye başlamıştı. Daha genç olduğunu, eksik yanları olduğunu bugün görmüştür. 24 yaşındaki Lebron, Kobe bile gerçek bir lider değildi. Ben bugünün kaybedilmesini oyunculara yazılmasına karşıyım. Tamam Ufuk Sarıca o serbest atışları kaçırmadı ama bence Cedi'ye çok fazla güvenmesi maçın kaybedilmesinin anahtarı oldu.

Furkan ritim yakalamışken son 4 dakika benche alınmasını hiç anlamadım. Uzatmalarda eli sıcak olan Melih Mahmutoğlu kullanılmadı bunu da anlamadım. Bugün Furkan ve Melih biraz daha kullanılsaydı çok daha faydalı olurdu. Ayrıca Doğuş Kemba Walker'i çok verimli savunuyordu. Oyunun sonlarında kilidi açan oyuncu Kembaydı. Neden doğuş hamlesi gelmedi anlamadım. Ersan'ın milli takıma kattıklarını hiçbir oyuncu katmamıştır. Melih hayatında ilk defa bir maçta üç tane penentre üzerinden sayı buldu. Ben başka bir maç hatırlamıyorum.

Celtics'li olarak Kemba zaten bildiğimiz gibi oynuyor. Tek dikkat ettiğim nokta Brown'un kendini ileri atamaması. Bu sene Tatum, Brown ikilisinden beklentimiz büyük. Tatum insiyatif aldığında çok iyi şeyler yaptı. Smart bile fena oynamadı fakat Brown günün Abd adına en kötüsüydü.

Moral bozmaya gerek yok. Bu oyuncuların hepsi genç oyuncular. Çekya'yı yenip yolumuza devam ederiz umarım.