bugün

suriyeliler

(bkz: okumadan entry eksilemek)
(bkz: cehalet)
(bkz: imamhatililer derneği)

bugün 17.00 da istanbul fatih'de eylem yapacakları söyleniyor. devlet tarafı da "yaptırmayız" diyor.
bence kesin yapacaklar ve eylemlerinde haklılar. daha bir kaç haftasına kadar "suriyeliler bizim canımız cicimiz "onları tc vatandaşı yaptık" gibi açıklamalar yapıp milyonlarcasını kontrol dahi etmeden şehirlere gönderirsen ve onlara böyle bir umut verirsen onlarda yaşamak için hayat kurmaya çalışırlar. şimdi de "yok kardeşim onları göndereceğiz" diye açıklama yaparsan onlara da söz hakkı doğuyor.
ab neden göçmenleri kabul etmiyor yada aldıklarını büyük bir elemeden geçirerek kontrollü iş yapıyordu, işte bu yüzden. aldıkları yüksek eğitimli kişileri, yine kontrollü şekilde ülkelerine dağıttılar. bizim gibi, kapıyı açıp hurra yürüyün demedi kimse. bu sorunları yaşayacağını biliyorlardı. eğitim bu yüzden önemli işte. geleceği gören devlet insanları bu yüzden önemli.
ben bu sorunun çok kısa zaman içerisinde kontrol edilemez noktaya geleceğini düşünüyorum. zira kontrol birilerinin elinden çıktı. insan hayatı ile oyun oynarsanız, ya da onu siyasi malzeme olarak kullanırsanız, sonuçları olacaktır. tabi bu sonuçları yine saraylarda oturanlar değil bizim gibi marabalar çekecek.
bu arada, bayram gelince tatillerini yapmak için çoğu sınıra yüklenmiş. onlara hayırlı bayramlar bizim çomarlara geçmiş olsun.

https://www.birgun.net/ha...-bugun-eylem-yapacak.html

https://www.sozcu.com.tr/...ne-kosarak-gitti-5252352/