bugün

24 27 temmuz 2019 sözlüğe entry girmeme eylemi

katılım göstermeyeceğim ancak dışarıdan destekleyebileceğim eylemdir. aşağıya yazacaklarım eyleme katılacakların kulaklarına küpe olsun. tarih tekerrürden ibarettir malum.

bir kere bunu yaptık burada malum. kısmen sonuç da aldık 3 haftanın sonunda. bir gecede 20-30 tane trollük adı altında afedersiniz kahpelik yapan tipin hesabını silmek zorunda kaldılar. geri geldiler mutlaka ama önemli olan amaca ulaşmaktı. ancak o eylem sırasında gördüm ki burada kraldan çok kralcı olan boş beleş yalaka tip sayısı aşırı fazla. yalakalık yapmazlarsa, angutluk yapmazlarsa ölür bu tipler.

yazmama eylemi süresi boyunca sürekli sözlük içerisinde yeni başlıklar açıp veya mevcut başlıklara entryler yazıp o leblebi kadar kafaları ile katılanlara laf sokmaya çalışıp durdular. gene yapacaklar göreceksiniz. oysa o zaman biz kendi çıkarımıza veya kendi egolarımıza kapılıp da bu eyleme girişmemiştik. bizzat onların da daha temiz bir ortamda yazarlık yapmaları için yapmıştık. milletin anasına, karısına, bacısına sarmaya başlamışlardı düşün. ancak dedim ya kraldan çok kralcı yalakalar var diye. yok "geri dönerler kesin" yok "hepsi şöyle böyle" gibi laf ebeliği yapıp prim kasmaya çalıştılar, tahrik etmeye çalışıp durdular. s.klemedik devam ettik ve sonunda dediğim gibi kısmende olsa amacımıza ulaştık. ulaştıktan sonra döndük yazmaya başladık. o günlerde sözlük istatistiklerinde "silinen yazarlara" bakınca bu durumu net görebiliyordun ama bu aklı evveller hala aptal aptal yazıp çizip durdular "bak nasıl döndüler" falan diye. zaten kimse dönmeyeceğiz demedi ki amaç hasıl olunca dönmek isteyen dönecekti. bu eylemi yapanlar da zaten tarih aralığı vermişler. ancak gör bak o tipler gene gelir gene "kesin dönerler" diye laf sokmaya çalışırlar.

inşallah sizlerde amacınıza kısmende olsa ulaşırsınız. ben o zaman gördüm ki buradaki insanların çoğu ile ortak hareket edip bir şeyler yapmak mümkün değil. eylemin ilk başında insanları organize eden bazı arkadaşlar daha 2.gün "sudan sebepler ile" eylemi falan bırakıp yazmaya başladılar. üstelik eyleme katılan insanlar aleyhinde yazdılar deliler gibi. bazıları neticesini aldı bir şeyler elde etti ancak bizler unutmadık. velhasılı burada topluca hareket edecekseniz hareket edeceğiniz insanları iyi seçin her şeyden önce.

edit : daha entrynin üzerinde dumanlar tüterken aşağıya gelmiş kraldan çok kralcı tipler. miy miy miy edip duruyorlar başka bir numaraları yok.