sözlük zirveleri

her kafadan bir ses cikmasina neden olan zirvelerdir.

bir zirve duzenlendi (yuva ziyareti) gosteris icin yapiyorsunuz dendi. oysa o zirveden sonra da o yuvaya gidilmis, bayram oncesi okullarin acildigi bir sirada o yuva araciligiyla bulunan bir cocugun ustu giydirilmistir. al iste gosteris budur. bak biz bunu yaptik diye insanin gozune gozune sokmaktir. su an sokuyorum iste. laf edeceksen su an et bana. hayir merak ediyorum? su an demeseydim kacinizin haberi olacakti bundan? yani o yuva zirvesi o kadar laf soktugunuz gibi gosteris amacli mi yapilmis sizce? ya da bir kere gidip unutmus muyuz onlari?

bir baska zirve duzenlenir, ortam yapmaya calisiyorsunuz diye laf sayilir. o zirve icin bir araya gelen 6-8 kisi zaten belli araliklarla bulusup gorusuyorlardir. bir bulusmalarini sozluge yazarlar, katilmak isteyen olursa diye, hem anitkabire gideriz hem gorusuruz diye. ama millet hemen bir kulp takar. sonuc ne olur? neredeyse ayni grup + daha onceden taninan kisilerle gidilir, gezilir, oturulur, konusulur, guzel vakit gecirilip dagilinir. ortam mi yaratildi simdi? msnde konustugum kisilerle zirvede yuzyuze gorustum ortamim oldu demek mi bu? bir de kiz kaldirma olayi var, ki evlere senlik!

bu sadece benim anlayamadigim iki ornek. daha bunun iftari var, dini alet ediyorsunuz/pahali olur dedikleri. bir yerlere gidelimi var, gurultulu mekan-konusamayiz dedikleri.

yahu kardesim, duzenlenir bir zirve, gidilir, eglenilir, uygun ortamsa konusulur, geri donulur. buna ne laf ediyorsun ki? ozgur hur iraden var. ya ilk bastan gelme. gelip de begenmediysen birini sonrakine gelme.

haa gitmeyi istemedigin/dusunmedigin/durumunun olmadigi zirveye de laf etme. cunku anlami yok. gelmeyeceksen (gelemeyeceksen degil, gelmeyeceksen) ilgilenmiyorsun demektir. tepkin varsa da, bir zahmet zirve yapilip bittikten sonra yaz. hatta zirveye katilanlardan sana aktarilanlarla da harmanlayip yaz ne yazacaksan.