bugün

bmw 1 serisi

Bmw 1 serisi kırmızı çizgimdi. Anasını siktiler afedersiniz. Aylar sonra içimi dökmeye geldim.

Muhteşem bir otomobilin, sahip olduğu bütün özellikleri elinden alınarak, haklı sebebler ile olsa da bitirilmek üzere olduğu modeldir. Mükemmel formu (hatchback), kusursuz zf şanzımanı, 50:50 ağırlık donanımı ve belkide en önemlisi arkadan itişi ile gerek tasarım olarak, gereksede bmw’nin felsefesi olan driving pleasure’ı en çok hissettiren otomobillerden birisi idi 1 seri bmw.

Ancak her nasılsa, bmw, 1 serisinin satış rakamları açısından bakıldığında devasa farkların olmadığı segmentlerinde araçlarını alan insanların %80’inin arabayı alırken arabanın arkadan itişli olduğunun farkında bile olmadıklarını iddaa ederek aracın çekişini yanlış yere koymaktan (fwd) çekinmediler. Hadi arkadan itişe ok. Bir nebze. Maliyet diyebilirsin, arka koltukta tünel sebepli oluşan daralma konforu azaltıyordu diyebilirsin (sanki bmw 1 serisi insanların önde 2 arkada 3 kişi uzun yolculuklar yapması için tasarlanmış bir araba, 1 serisi sahiplerinden kaç tanesi hadi bagajlarla 5 kişi doluşup 800km yol yapalım derki ?) zf’nin neresi battı acaba ? O abuk sabuk ön tasarım nedir ? Neden 2 serisinin (özellikle de x2) küçüğü olarak tasarlanmış olabilir acaba ? X2 istesem gider 400 milyar verip mal gibi 1.5 önden çekişli araba alırım. Neden bmw mottosunu yaşayabileceğim küçük (nispeten) formlu, arkadan itişli, ister efendi efendi spor destekli hayvani koltuğuma yayılıp pamuk geçişli zf şanzımanla keyif yapabileceğim, ister 1.5 136 ps bile olsa arkadan itişin ve zf şanzımanın müthiş geçişleriyle virajlı yollarda redline da gezebileceğim bir arabayı alıp audi a3 ya da mercedes a serisi formuna soktunuz ? A3 istesem audiye giderim ??

Otomobiller hala dünyadaki bir çok insan için keyif nesnesidir. Buna tecavüz etmeye çalışsanız da bu böyledir çalışmasanız da. Özel okul pelinsuları anlamıyor diye bir arabanın elinden herşeyini almanız bana koymaz. Gider ikinci el 1.20 lci alır gene yanlarım. Ancak yarın “0” otomobil satışlarınız patlak basket topu gibi yerde sekmeye başlayınca siz kaybetmiş olursunuz, ki işallah kafanızı vura vura f30 lci de rwd opsiyonu getirirsiniz. Yoksa 1 serisinin rakipleri arasından seçilmesini sağlayan en baba 3 özelliği alırsanız sizi elegant görünüşte audi, konfor ve rahatlıkta mercedes gondikler siz de elinizde o abuk sabuk ön far tasarımıyla bu fwd şaşiyi neremize soksak diye düşünmeye başlarsınız.

Allah belanızı versin.
güncel Önemli Başlıklar