bugün

daenerys targaryen

8 sezondur zaman zaman büyük işler başarsa bile devamını getirmesine engel olan üstüne sinen silikliğini nihayet atmış ve yapması gerekeni yapmıştır. 8 sezondur kendisini düzenli olarak eleştirdim ve jon snow ile beraber dizinin en silik 2 karakterinden birisi demiştim. hepsini geri aldım dün akşam itibari ile. 8.sezon 5.bölüm yani. jon ise hala silik orası ayrı..

sıfırdan var oldu bu kız. köle olarak abisi tarafından bir khal a satıldı. sonrasındaki süreci diziyi izleyenler biliyorlar zaten. zaman zaman büyük işler başardı ama hep kendisinden beklenen zıplamayı gerçekleştiremedi. aslında basamakları çıktı tek tek. önce esos u fethetti sonra 7 krallığa geldi. hep yanındaki "hümanizm kasmaz ise ölecek" tipler yüzünden aslında düne kadar sağa sola savruldu durdu. kah mormont abimiz olsun kah cüce reyiz olsun kah varys olsun ve son olarak jon yüzünden hep fetih planlarını erteledi durdu. aman insanları öldürme aman katliam yapma aman kızıl kuleyi yıkma.. lan tamamda bu anasını sattığımın 7 krallığında tek merhametli hükümdar bu daenerys mi olacak ? rakipleri her türlü gaddarlığı yaparken iyi ama bu kız 3 ejderhası kocaman lekesizler ve dorthak ordusu varken çiçek dağıtarak mı gezecekti.

--spoiler--

velhasılı son bölüm itibari ile kalpleri fethetmiştir nihayet. çocukların ölmesi hariç o kralın şehrindeki yanar döner insanların ölmesi çok da şey değil. tyrion hayatlarını kurtarmış iken mahkeme salonunda ve şehrin sokaklarında adamın idam edilmesini isteyen bunlar. o veya bu şekilde kraliçeleri olan cercei nin suratına tezek atıp tükürenler bunlar. o tyrellerin kızı bunlara o kadar iyi davrandığı halde meydanda toplanıp shame yürüyüşü yaparken suratına tükürmek için bekleyenler bunlar. cercei o kadar gaddarlık yaparken iktidarı devirmeye çalışmayan bunlar. inanç denen ışid kılıklı oluşum krallığı ele geçirirken hemen onların safında yer tutanlar bunlar. bu westeros halkı aynı bizim millete benziyor başlarına tüm felaketleri getirenlerin peşinden ayrılmıyor onları alkışlıyorlar. o yüzden çok da şey değil hani.

--spoiler--