bugün

ben youtube um facebook um bana kimse karisamaz

küreselleşmiş bir dünyada komik kalan yaklaşım.
youtube'a, facebook'a girenler şu an giremiyor mu.. youtube'a yasak olmasına rağmen benim gibi binlerce kişi gene youtube'ta.

mesele ulusal hassasiyetlerin, değerlerin ve yasaların küresel değerlerde bir önem taşımamasıdır. burada da birey bir ikileme düşüyor, ülkemin değerleri mi, dünya değerleri mi. senin için atatürk'e hakaret edilmesi çok önemli bir şeyken elin amerikalı'sının veya fransız'ının umurunda bile değil.

gene de yasaklamak bana doğru gelmiyor, onlara karşı hakaret edenlerle aynı platformda mücadele etmek gerekir diye düşünüyorum. atatürk'e hakaret eden youtube yorumlarına gene aynı platformda türkler gereken cevabı veriyorlar. ama bu yüzden dolayı youtube'u kapatmak saçma; bu porno film izleme ihtimali olduğu için televizyonu kırmaya benziyor. halbuki aynı televizyonla belgesel de izlenir, çizgi film de.

bu tip hakaretlerle gene aynı yollarla mücadele edilmeli, türk hacker'ların pkk sitelerini ele geçirip türk bayrağı bırakması gibi o sitelere ancak bir siteye ulaşılmasını engellemeye çalışmak teknik olarak mümkün değil zaten, kendini komik duruma düşürürsün.