bugün

insanlara bir nasihat bırak

Bol bol okuyun, her çeşitten. Her duyduğunuzu araştırın, hem kendi gözünüzden hem de karşıdaki bakıştan. inceleyin, dinleyin. Kararlarınızı kimi zaman hızlı verirken, kimi zaman demlendirerek verin. Pişman olmayın, pişmanlığı hissedin. Empati kurun, gereğinden fazla olmaması kaydı ile. Mutlu olmayı bilin, elinizdeki ile yetinip daha iyisi için fırsatlar kovalayın. Ancak daha iyisi için dostunuzu insanları veya size hizmet için alın teri döken insanları ezmeyin.

Dinleri araştırın, ideolojik görüşleri araştırın. Her gördüğünüze karşı çıkıp, her gördüğünüzü kabullenmeyin. A ve B den ibaret değil içerik Z ye kadar inin gerekirse. Önünüze gelen bir tabak yemeğe burun kıvırmayın. Afiyetle yiyin sizin için zenginliktir o.

Kendinizi sevin, barışın. Paylaşmaktan korkmayın ya da iyilik yapmaktan. Karşılık beklemeyin, kafanızı onun bunun hayatı ile dolandırıp, güne mutsuz uyanmayın.

Hayat size bahşedilmiş en güzel hediye, doğru kararlar uygun koşulları yaratır. insan olduğunuzu, dünyayı yaşamaya geldiğinizi unutmayın. Dünya da yaşamayın. Dünyayı yaşayın.