bugün

havalimanında görevliyi tahrik eden yolcu

eli öpülmesi gereken yolcudur. neden?

daha birkaç gün önce parti genel başkanına şehit cenazesinde yumruk atıldı. ve yumruğu atan çok kısa süre içinde serbest bırakıldı ve eli öpüldü. eee bu da gösteriyor ki bu ülkede şiddet uygularsan haklısın güçlüsün. hakkını yasal yollardan arayarak değil.

sadece son günlerde olan iki olayla ülkenin şu anki halini özetlemek istedim. yoksa bu olayın tamamen ne olduğunu izlemedim. yorum da yapmıyorum o yüzden.

edit: okuduğunu anlamak istemeyenler eksiye basmış diye düşünüyorum. ülkede hukuksuzluk çok güzel örneklerle insanların önüne sunulduğu için kendine göre haklı olduğu şeyi hakaretle şiddetle çözmeye çalışıyor. yoksa burada olacak olan olay o hakaret eden kişinin polis çağrılarak gözaltına aldırılması. bu kadar basit bir durum yani.

o hakaret eden kişi de uçuş konusunda mağduriyetini yine hukuk yoluyla korumaya çalışmalı. ama bunun yerine hukuksuzluğa başvuruyor. ben bunu anlatırken de eksilenen ben oluyorum.

ama şiddeti öven destekleyen yazılar ise artılanıyor. mesela hakaret eden kadına yönelik, görevli onu dövseydi diyenler var. eee hakaret edenden ne farkı kaldı insanın şimdi. yani şu yorumlara bakınca siz hak arama hukuksla yolları kullanmayı desteklemek değil şiddet olsa da izlesek derdinsesiniz.