bugün

s 400

nato nun zaten işlevselliğinin kalmadığı, herhangi bir üyesini koruma garantisi vermediği bir durumda hele hele yunanistan da s300 varken, etrafımızdaki tüm ülkelerde benzeri hava savunma silahları varken şu ana kadar alınmaması bile hata olan sistem.

"nato dan atarlar" bok atarlar, nato da bizden başka bir abd var gerisi fos.

"abd/nato bizi korumaz atarlarsa" şu ana kadar çok korudular çünkü?

"ama f35 vermeyecekler" zaten vermeyeceklerdi. onların kongresi "bak ben vermek istiyordumda kongre reddetti:(" demek için var zaten. hadi verdiler diyelim f35 i ne pkk ya karşı ne de olası bir savaşta herhangi bir batı ülkesine karşı kullanamazsın. uzaktan tek düğme ile etkisiz hale getirilebilen bir cihaz. lakin s400 ün karşısında de etkin değil. kullanışlılığı tartışmalı.

abd-nato uzun süredir türkiye nin karşısında, zaten nato diye bir bok da aslında yok. abd var sadece onun istekleri doğrultusunda hareket eden bir kurum.
eh abd nin isteği de malum büyük israil, ypg ye pkk ya ilk işleri bir devlet kurdurmak buna karşı da en büyük engel türkiye, türkiye ye böyle bir silah yani f35 i vermelerinin zaten imkanı yoktu.

"kullanacak göt ister" o göt var canısı. yabancı bir ülke sınırına girip saldırdığı zaman oturup izleyeceğimizi sanıyor herhalde bazıları. yunanistan istanbul a girse s400 varken kullanılır. bu kadar basit.