bugün

türklerden nefret etme nedenleri

bir honda reklamında kullanılan bir şarkı vardı bir zamanlar: "hate something change something" diye. Yani şiddetli bir duygu olan nefreti al, o nefret ettiğin şey artık her ne ise onu değiştirecek bir enerji olarak kullan tarzında bir mesajdı.

şimdi bu milliyetçi nefretler için durum biraz aynı ve biraz da değişik. diğer milletlerden nefret etme hadisesini bir tarafa bırakıyoruz ve dikkatimizi "kendi dahil olduğu gruptan nefret eden" kişilere veriyoruz. çünkü "türkçe bilip türk olmayanlar bizden nefret ediyor" dalgası boş iş; en azından süpriz bir durum değil, ya da diyelim ki "olası".

peki bir insan kendi milletinden nefret ettiğinde ne olacak? iki seçeneği var: ya honda reklamındaki şarkıda söylendiği gibi birşeyleri değiştirme yönünde efor sarfedecek, yani nefretten gelen o keskin duyguları adeta bir çeşit yakıta dönüştürüp birşeyler yapacak, ya da o nefret ettiğin hadiseden uzak duracak, yani "türklükden istifa" edeceksin.

nefret bir bilinç için yanıcı ve yakıcı bir enerji kaynağıdır, fazla üzerinizde tutmak herkese zarar getirir.

mesela bir de "love to hate" diye bir kavram var: bak o da eğlenceli ve bir o kadar da kimliği şekillendiren bir hadise...