bugün

en iyi antidepresan

*sağlığı korumak. bunun için düzenli olarak senede 1 defa kan değerlerine baktırıp eksikleri besinle, güneşle, ve takviyeyle düzeltip hastalıkların tedavisini yaptırmak ve düzenli takip edip kontrol altında tutmak. Yanıltıcı depresyon görünümlerinin büyük bir kısmı kan değerleriyle alakalı ve bunu önlemenin yolu kan değerlerini iyi tutmakla mümkün. bu iki siteden biri bilgilendirici yazıların olduğu kaynağa yönlendirir diğeriyse günlük hangi saatler arasında güneşten D vitamini alınabileceğini gösterir -güneş ne de olsa d vitamini için gerekli ve Kur'an'da yasak değil, abdest alınan bölgelerde örtme zorunluluğu olmadığı için -nisa 30 ve 31'de kişiyi şehvet uyandıracak bölgelerin örtülmesi ve gözü haramdan korunması gerektiği söyleniyor oradaki kelimelerde dekolte bölgesi ve örtü geçer, baş örtüsü değil baş kelimesi olmadan nasıl eklenmiş çevirelere anlayamadım gitti- demek ki buralardan güneşte bir miktar tutulabilir-:
https://www.instagram.com...t&igshid=fwnrunwk90qd
http://www.woto.com/gunes
*sürekli aynı şeyi yapmamak. çok fazla monotonluk da insanları sıkar.
*dini doğru bir şekilde sadece Kur'an'dan karşılaştırmaları mealleri ve kelime anlamlarını inceleyerek okuyup anlamak benimseyip kabul edip uygulamak.
Bu üçünü uygulandığı zaman çok bir ruhsal hastalık kalmaz veya doğuştan olan sorunlarda -eğer ki farkındalık varsa- sorun yok denecek kadarlık seviyeye kadar azalır.