bugün

black metal

Size black metalin en büyük sırrını söyleyeceğim. Böyle bir mecrada bu gerçeği söyleyeceğim için kimse bir sır ifşa ettiğimi dahi anlayamayacak, dikkate dahi alınmayacak. Ama gerçek, sadece onu arayanlara açıktır o yüzden "sen!" burayı dikkatle dinle.

Black metal denilince en metalciyim diyenlerin bile aklına çekmeyen radyoyla karışık tüplü televizyon gürültüsünün yanında brutal veya scream bile olmayan acılı hayvani çığlıklar gelecek. Ki aslında bu bir gerçektir, black metal parçaları dinleyenlere acı verir. Genelde de bu 'acı veren' parçanın %1 lik kısmında hoş rahatlatan ve gerçekten güzel bir kısım vardır. Neredeyse çektiğiniz bütün acıya değer o kısma kadar gelip o ana tanık olmak.

işte sen sevgili gerçeği arayan kişi, hayatın gizemi de burada saklıdır! Hayat da tıpkı bir black metal şarkısı gibi acı verir hem de her an. Öyle ki sadece duyularını değil beraberinde ruhunu da köreltir. Ama öyle bir an gelir ki o acıların hepsinin adeta intikamını alırsın. Tıpkı şarkıdaki o hoş kısım gibi. Her yanı güzel olan bir şarkı(pop gibi) sana asla bu zevki veremez. Çünkü ne kadar gerilirsen, gevşemen de bir o kadar derin olur. Bu Hermetik bir yasadır. Black metali sevenler bu yasayı belki zihniyle değil de sezgileriyle kavramış insanlardır. Onlar en büyük gerçekçilerdir!