bugün

kobra takibi

Almanya’daki Türkleri polisliğe özendiren proje dizi.

Almanya’da “almanların yapmak istemediği işler” diye bir kavram var. 2. Dünya savaşından sonra beden gücü ihtiyacından dolayı önce Avrupa içinden ve sonra Türkiye’den başlayan işçi göçü sonucu Alman halkının Zihninde bedeni kuvvete dayalı işleri yabancılar yapar gibi bir algı oluştu.

Türkler Almanya’daki en büyük yabancı gruptur. Türklerin polisliğe özendirilmesi, özellikle halkla iç içe olan yerler ve kriminal yoğunluklu bölgelerdeki polislerin Türklerden seçilmesi sonucu başta Türkler olmak üzere suç oranının yoğun olduğu yabancıların yaşadığı bölgeler kontrol altına alınmış olacaktı.

Bir nevi bizdeki yeniçeriler gibi düşün. Bir Türk mahallesinde Alman polisi ne olup ne bittiğini anlayana kadar Türk polisi(Türk kökenli Alman) eliyle koymuş gibi kim tutmuş, kim pişirmiş, kim yemiş hemencecik bulup getiriyor.

Bu çıkarımı tek bir diziden yola çıkarak söylemiyorum, neredeyse son 20 yıldır Alman siyasetçilerin söylemleri, dizi ve filmlerde verilen Mesajlar, Alman medyasının açık ve kapalı şekilde haberleri irdelenirse dediğim daha iyi anlaşılacaktır.