bugün

çanakkale

6 aydır yaşayarak edindiğim izlenimlerle artık hakkında enrty girebilirim diye düşündüğüm şehirdir.

Pek sessiz ve sakin olan bu yerde ayda bir cafelerde barlarda insanların birbirini öldürmesi şehirle değil değişen dünya ve insanlarla alakalı bence. Bu şehir sakin insanların, huzuru arayanların şehri, size vaad ettiği bir şey yok ama verdiği huzur paha biçilmez.

En büyük sorunu ulaşım, otobüsten başka hiçbir ulaşım aracı yok, bu yüzden de yüzlerce insanla birlikte otobüste birlikte hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Genel olarak pahalı değil, golfte çay 1 tl, su 1 tl, kordonda diğer cafelerde deniz kenarına göre makul fiyatlara sahip. Öğrenciyseniz cevahirde istediğiniz kadar ev yemeğini 11 tl'ye yiyebilirsiniz. Ev kiraları uygun, ulaşım da öğrenciye 1.80 tam 2.75.

insanları çok anlayışlı, nazik. Çay bahçesinde bira satılan tek yer burasıdır diye düşünüyorum. Sokakları temiz, sokak hayvanları çok insan canlısı.

Otostop çekmeyi seven biriyim ve burda çektiğim hiçbir otostoptan pişman olmadım, hatta çoğu insan yolunun üstü olmamasına rağmen beni gideceğim yere kadar bıraktı, dünyaya dair umudu artıran bir yer olduğu aşikar...