bugün

selçuklular

Anadolu selçuklu devleti türkleri anadoluya hakim kılan değil aksine türk ilerlemesini durduran her yönü ile halktan kopuk bürokratik klişeler içinde boğulmuş fars özentisi bir devlettir.

Tarih bir sebeb sonuç ilişkisidir. Hürrem sultanın tarihe etkilerini incelerken esas incelenmesi gereken hürrem sultanın ortaya çıkma sebebidir. Bunun tek sebebi köklü türk ailelerinden kız alarak bu aileleri statü olarak güçlendirerek feodal bir oligarşi oluşturmamaktır. Kul sistemi de bu yüzden ihda edilmiştir. Gene bu yüzden toprak mülkiyeti ve miras hukuku roma sistemine yakın olarak düzenlenmemiş cengiz yasalarına sadık kalınmış bu da ilerleyen yıllarda devletin ekonomik yönden gelşimini engellemiştir.

Anadolu seçuklularının türk tarihine yaptıkları en büyük kötülük l kılıçarslan zamanında çaka beyin kahpece infazıdır. Bu türk denzciliğini 400 sene geri atmış selçuklu devletini bir kara devleti haline getirmiştir. Anadolu Selçuklu devleti türk tarihinin gördüğü en vasıfsız devlettir.

Tarihi incelerken sonuçların sebeblerine mutlaka bakın. M. Kemal atatürk'ü över yada yererken asıl bakılması gerekenler sebeblerdir. işte o zaman vahidettin ve damat ferit'in nasıl büyük birer hain olduğunu görürsünüz. Bu günkü yönetim
şeklimize bakımak için süreci incelerseniz amerika'nın bize yapmak istediği toplum mühendisliğini ve kimin kimin emrinde olduğunu bulursunuz.