bugün

abd türkiye savaşı

Bazen boyle guclu aileler, guclu birlikler potansiyel yavru dusmanlarini yamacina alir, siginti gibi. Cunku siginti sahipsizdir, gucsuzdur. Ama onurludur, damarinda bir kan tasir.

Zamanla onu sindirmeye calisir, ozguvenini kirar, ensesine patlatir kizdirmadan. Kizdirmadan cunku siginti olmak ekstra bir ofke getirir beraberinde, her an patlamaya musait, hatta patlarsa ekstra damage bir bombadir.

Bomba her zaman patlamaz. Bazen siginti usulca ayikir mevzuya. Kocca bi millettir burda bahsettigim. Yonumuzu de donsek, gotumuzu de donsek bir samimiyet bulmadik bu orospu evlatlarindan.

imparatorlugumuz ustumuze cokmustu. Dal gibi kalmistik ortada ama diktik. Kucucuk bir cocuk dusunun, gozleri cakmak gibi. Yuvami yiktiniz ama buyursem sulalenize atlarim diyen kucuk bir yavru.

Bu yavruyu kanatlarinin altinda sindirmek istedi abd. Kanindaki ofkeyi biliyordu, gucsuzken vurdu denizden batti gemiler icine atti cocuk. O oldu, bu oldu cuval gecti basa.

Boyle cocuklar bazen siginti olduklari yeri terk ederler, bazen yakarlar. Bazen de gidip daha da buyuk bir gucle geri gelirler. Kalirlarsa sinerler. Turkiye bu savasta sinmemistir. Siginti oldugu yerle bagini kesip atmasa da geldigi yerin baska oldugunu haykirmis, ustundeki eli itip atmistir.

Hala kucukken uzerine cullanip bogulmak istenmis ama bomba gibi patlayip def etmistir ustundekini. Hala bogulmak istenmektedir ama ilk sancilar bunlar, belki bir yol bulunur, unutturulur dusuncesi hakimken cocuk, genc, artik gucunu dusmana yuklenmeye baslamistir.

250 yil once onunde saygiyla bulundugu kapinin yetimini ic etmeye calisan abd, oglani elinden kacirdi ve ilk gercek yuzlesmede yenildi. Yine gundelik mevzular yasanir, al gulum ver gulum siyaset akar gider. Bundan sonrasini abd dusunsun. Surda gedik acildi.