bugün

mbaye diagne

Adamın tek sorunu saçı. O saç bu herife gitmiyor, bu bariz ortada. Hiç kimse de çıkıp bu konuda bir şey söylemiyor, ülkedeki malların futboldan zerre anlamadıklarının kanıtı işte budur. Yeni saç stiliyle etkili oynaması mümkün degil. Gomis'in boşluğunu doldururum mesajı versin diye o saçı uzattığı belli. Ama olmuyor, kafada ağırlık yapıyor ve herifin dikkatini dağıtıyor. Tahminimce birkaç hafta daha böyle gider, ondan sonra eski imajına dönüp kendini bulur.

Şimdi çöp denilen bu herifi dün benfica savunsami yer yer iki kişiyle marke etti. Oynadığı ilk maçından bu yana sürekli kontrol altında tutuluyor, rakipler için caydırıcı olduğu bariz. Burdan anlayabiliriz nasıl bir oyuncu oldugunu. Tehlike..

Bu arkadaşın faydalı olabilmesi için kanat forvetlerin biraz daha ceza sahasına girip tehlike yaratması lazım ki rakip savunma diagne'yi salmak zorunda kalsın. Yoksa 4 savunmacının içinde tek başına gol bulması zor. Yine de atacaktır ama beklentimiz yüksek o yüzden etkili kullanılması şart.

Göbekten pozisyon yaratılması konusuna da değinirdim ama belhanda picine başlı başına değinmek gerektiği için ellemiyorum. Cagneye bol şanslar dileyip bitiriyorum şimdilik.