bugün

graffiti

aşağıda, banksy'den bir alıntı bulacaksınız. bu alıntı yalın hali ile entry olarak girildiğinde formata aykırı olduğu gerekçesi ile ve "türkçe ne güzel bir dildir" açıklaması ile silindi. bu yeni hali için kısa bir türkçe meali alıntının sonunda bulabilirsiniz.
havada bulut çeviri hizmetleri, miladi '08.

-----------------

vandals

twisted little people go out every day and deface this great city. leaving their idiotic little scribblings, invading communities and making people feel dirty and used. they just take, take, take and they don't put anything back. they're mean and selfish and they make the world an ugly place to be.

we call them advertising agencies and town planners.

people say there is a graffiti problem. the only problem with graffiti is that there isn't ehough of it.

imagine a city where graffiti wasn't illegal, a city where everybody could draw wherever they liked. where every street was awash with a million colours and little phrases. where standing at a bus stop was never boring. a city that felt like a living breathing thing which belonged to everybody, not just the estate agents and barons of big business. imagine a city like this and stop leaning against that wall - it's wet.

banksy, existencilism.

------------------

yani diyor ki -ve ben de ekliyorum ki;
şehir planlamacıları ve reklam ajansları, bizlerin yaşadığı şehirleri bize asla sormadan çöplüğe çevirdiler. onların her tür ıvır zıvırı bize zorla itelemeye hakkı var, panolar, billboardlar hep onların. oysa bu şehirde yaşayan bizlerin buna hakkı ve izni yok.
graffiti ile ilgili tek sorun, yeteri kadar olmaması. herkesin istediği gibi duvarlarına yazıp çizebildiği bir şehir düşleyin. o şehirde durakta otobüs beklemek asla sıkıcı olmayacaktır.
insanlar akıllarındakini bugün ancak facebook'a, msn'e yazabiliyor. gerçek dünyada ise buna hakkımız yok. bu hak, yalnız para için yaşayanlara ait.

susmamalıyız.