bugün

the protector

evet şu an 5 bölüm üst üste izleyerek bitirmiş durumdayım. hikaye fazla klişe işlerin istanbul’da geçen uyarlaması olmuş . yabancı yapım ; keşke efektlere biraz özenilseymiş. netflix dünya üzerinde neredeyse en az içeriği türkiyede sunarken ücret olarak gayet normal rakamlarda geziyor. eminim ki sosyal medya takibine dair birimleri vardır ; artık insanların buna isyan ettiklerini gördüğü noktada acele bir şekilde bunu çekti. bitirince zaten ilk sezonun fazla amatör ve aceleye gelmiş özensiz bir yapımdan ibaret olduğunu açıkça görebiliyorsunuz. karşılığını vererek ulaştığımız bu dandik içeriğe de gayet dandik denilebilir. sonuçta emek var şeklinde gereksiz duyara da gerek yok, biraz daha üzerinde düşünerek çekselermiş kardeşim. onların emeklerinin bedelini ödeyen son kullanıcı hariç herkes memnun.

şöyle bir artı eksi tablosu da yapayım ilk sezon için;

artılar :

+ türkiyede geçen türkçe içerik olması. biraz da batılılar altyazılı izlesin . as bayrakları as as .

+ leyla hanım .

eksiler :

- yüzyıllık klişeler . herşeyi elinden alınan çocuğun intikam çabası. aşk - meşk klişeleri.

- diyaloglar çok zayıf. hakanın her 4 cümlesinden birisi kapalı çarşı çocuğu olması.

- hikaye anlatımında derinlik hiç yok. oldu bittiye getirme usülü herşey.

- efekt namına hiçbirşey olmaması. tamam adamlar uçmasın kaçmasın ama ya arkadaş ölümsüz var muhafız var ; adamlar kara murat filmi gibi yumruklaşarak kavga ettiler. ya iki efekt birşey koysaydınız , faysal amca 1000 yaşında hiç mi yumruk atmamış finalde olan nasıl kavga sahnesiydi .

- ilk sezon kastı toplasan 7 kişi. onlar da son bölümde öldü. gerçi yeni ölümsüzler geldi ama yine de kalabalık kadro ve ana hikayeden bağımsız ilerleyen yan hikayeler iyidir.

- acele , özensiz yapım.

sezon 2 de biraz daha senaryal derinlik , klişeden uzak düzgün diyaloglar ve kaliteli efekt namına birşeyler görmek dileği ile ..