bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Sınır denen şey Ortadoğu ve Güney Asya’daki ülkeleri parsellemek için emperyalist güçlerin getirmiş olduğu bir yalan. Bu sınırların fiziki varlığını koruyabilmek için milliyetçilik ve din gibi şeyleri kullanıyorlar.

Uyanın, dünyanın geri kalanının sınırı yok. Bir ülkeden diğerine elini kolunu sallayarak geçebiliyorsun. Hatta canın istemezse geçmene bile gerek yok mesela pizza söylüyorsun diğer ülkeden soğumadan ayağına geliyor.

Avrupa denen şey gelişimini ekonomik bir işbirliğine borçlu. Hani kadınlar gün yapar ya biri kısır yapar, biri tatlı getirir. Ahan da Avrupa bu politikayla ayakta duruyor. Almanya açılın beyler benim sanayim iyi diyor mesela, Hollanda tamam abi o zaman tarım işi bende diyor. ispanya durur mu yapıştırmış cevabı. O zaman yazları filan sahil kum güneş sabaha kadar Pompei olayı bu kardeşinizde diyor. Böyle böyle gelişiyor bu anuna koduklarım. Bunu anlamak için uluslarası ilişkiler, dış ticaret, kamu yönetimi okumaya gerek yok. Sarı çizmeli mehmet ağayı getir bir hafta gezsin dolaşsın mal olsa anlar amk.