bugün

mülayim ters vs mülayim sert

Başlık 2005 yılında açılmış. Bugün yaşadığımız bir olay bunu akla getirdi. ilgili kişilerin bilgisini almaya açığım. Olay bir aile büyüğümüz için hastaneye gittik. iki haftadan beri tetkikler devam ediyor. ilk bulgularda ciddi şeyler söylendi. Tabiki bunlar bizi kaygılandırdı. Olay bu versustaki gibi benzer soyad değil aynı ad ve soyada sahip iki kişinin tahlillerinin karışması. ilk etapta olumsuz sonuç bize aktarıldı. iki tahlildeki bulguların birbiriyle uyuşmaması sonucu doktor tekrar incelemeye aldı. Daha sonra bizi çağırdığında kaygılanacak bir durum olmadığını diğer hastayla(aynı ad ve soyada sahip) karıştığını ifade etti. Şimdi ilgili kişilere sormak istediğim şeyler var.

Kan, röntgen, mr, tomografi gibi istenenlerde sonuçta size bir barkod veya adınıza bir dosya açıyorlar. Her işlemde t.c. kimlik numarası isteniyor.

Aynı ada ve soyada sahip kişiler olabilir ancak filmdeki gibi eskide kaldığını düşünüyorum. Asıl mesele bu işlemlerde kullanılan t.c. kimlik numarasıyla işlemler nasıl karışabilir. Size kötü durumda olduğununuzu söyleyip günlerce ızdırap çekmenize neden olurken belki de diğer hastaya da olumlu şeyler söylendi.

Mesai saatinin sonu olduğu için de heyecandan ne diyeceğimi bilemedim. Yarın gidip konunun daha da açığa kavuşmasını sağlayacağız. Olmazsa tüm bunların nasıl olduğunun açığa çıkması için başka bir hastaneye de gideceğiz.

Tanım içermediği için ilerleyen zamanlarda kaldırılabilir.