bugün

stockholm

gece hayatı hakkında;

gece mekanlara girme yaşı sınırı 23'lere kadar çıkabilen bir ülkedir. genelde lüks mekanlar 23 yaş sınırını kullanır ki içerisi öğrenci ve ergen isveçli hatunlar dolmasın.

cuma ve cumartesi geceleri haricinde isveçliler (öğrenci kesmi hariç) pek dışarı çıkmazlar, genelde akşam işten çıkanlar arkadaşlarıyla pahalı bir mekanda yemek yiyip evlerine gider uyurlar.

cuma ve cumartesi dışarı çıkmak istendiğinde medborgarplatsen bölgesi en uygun seçenektir. pub ve gece kulübleri bu çevrede bir hayli fazladır. hava sıcaklığı ne olursa olsun her zaman çok kalabalıktır. metro ve otobüsler cuma ve c.tesi geceleri sabaha kadar çalışır.

mekanlar ise oldukça pahalıdır. giriş ücretleri 100 kron*'dan başlar. happy-hour uygulaması çoğu yerde geçerlidir bira saat 11'e kadar 50 krona alınırken daha sonra 80-90 krona çıkabilmektedir. bir sigaranın 50 kron olduğunu da hesaba katılırsa 3 bira ve 1 sigara ile geceyi tamamlamanın bedeli yaklaşık 350 kron'a * yakın bir bedeldir. bir gecede 70 ytl harcamak bana koymaz derseniz buyrun gidin...

"ben gece evde içer çıkarım baba" derseniz babayı alırsınız! çünkü görevliler alkollü oldukları belli insanları "başka zaman arkadaşım" * diyerek kapıdan kibarca çevirmekte.

isveç'te cuma ve c.tesi günleri dışında güzel kız sürülerini görmek o kadar da kolay değil *. hatta çirkinleri çok çirkin oluyor, orta karar kız yok denecek kadar az.

bir müddet sarsada daha sonra sıkıyor stockholm geceleri, hep aynı yerler aynı tür tipler, cepte para kalmamasıda bunda etkili sanırım.