bugün

lionel messi

yakın zamanın en büyük balonlarından biridir,son 3 yılda şampiyonlar liginde finali geçin yarı finali bile yoktur.

aldığı balon dor ların 3 ü net şaibelidir.

en basitiyle 2010 yılında hiç bi önemli kupayı kazanamadı,jose mourinho yönetiminde 3 kupayı kazanan inter ve sneijder varken yine hollanda ile dünya kupasında takımı için 5 gol atıp final gören sneijder varken gidip ödülü bu mala vermenin tek açıklaması uefalonadır.

2009 daki final toto dan hakemden çıkmıştır finali hak eden 2 net penaltısı verilmeyen chelsea dir.chelsea finale kalsaydı muhtemelen sizin mal balon dor ödülünü alamayacaktı..uefalonaya her daim teşekkür edin..

aynı şekilde 2012 yılında yine doğru düzgün bi halt kazanamamışken lig ve şampiyonlar ligi dahil, gidip bu mala gene balon dor ödülü verilmesinin tek sebebi uefalonadır.

3-4 yıl içinde herşey daha da netleşecek. bu mal, tarihin en iyi oyuncusu ile adının yanında anılmasına şükretsin.

bi mal düşünün maxi lopez le arkadaşım diye özel konulardan dolayı seri a da 34 maçta 29 gol atan ıcardi yi milli takıma aldırmıyor, bi mal düşünün 33 maçta 22 gol atıp 5 asist yapan arjantinin son 3-4 yıldaki yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri dybala'yı beraber oynamamız zor diye kulübe de oturtuyor.

iğrenç, aşağılık, karaktersizin tekidir.

bi mal düşünün 2013 yılında bayern den ilk maçta 4 yedikten sonra sırf takımının eleneceğini bildiği için korkusundan ikinci maçta ilk 11 de çıkmaya götü yemiyor.

tarihin en iyi oyuncusunun aksine; bu mal, forvet olarak hep en önemli golcülerle iyi oyuncularla eto'o,henry,ibrahimovic,neymar,suarez vs yine aynı şekilde milli takımda aguero,di maria,tevez,dybala,ıcardı,lamela,lavezzi,milito,lisandro lopez vs vs oynamasına rağmen özellikle milli takımda üstü örtülmeyecek derecede başarısızlık hakimdir.

tarihin en iyi oyuncusunun yanında en basitiyle dybala ile di maria olucak adam her büyük şampiyona da kupayı almaya oynar,(ki nani ile quaresma ile avrupa şampiyonu oldu) bu mal dünya kadar forvetle bi ton oyuncuyla sikik copa americayı bile kazanamıyor kaç yıldır.

(hiç ağlamayın yaa defans orta saha yok diye 2010 da ınter her kupayı kazanırken samuel, cambiasso, zanetti 45-50 maça çıktı, mascherona malın kendi takımındaydı, gabriel heinze futbolu bırakmamıştı, juan roman riquelme futbolu bırakalı 20 yıl olmadı oynuyordu,otamendi vs saymıyorum bile o yüzden defans orta saha edebiyatı yapmayın malı savunmak için görüldüğü üzere savunamazsınız da )

şu malınıza da söyleyin 4-3-3 ün 3 lü köşesinden artık çıksın da bi premier lig'e bi seri'a ya açılsın , sizin malın götü yer mi bence yemez. premier ligde oynayacak ne fizik var sizin mal da ne de bünye.

tarih; premier lig, la liga, seri a gibi en önemli liglerde kendini ispatlamış, en fazla şampiyonlar ligini kazanmış oyuncu olmuş/olacak olan, sayısız kupa ödül ballon d'Or kazanmış, milli takımındaki vasat oyunculara rağmen takımını avrupa şampiyonu yapmış tarihin en iyi oyuncusu cristiano ronaldo'yu yazacak.

herşey net aslında ( da sizin gibi sığırlar için diyorum biraz daha netleşince) eşşek gibi saygı duymayı öğreneceksiniz cristiano ronaldo'ya.