bugün

bedelli askerlik

https://www.uludagsozluk.com/e/40482689/ öncelikle şu entryi şuraya bırakıp bedelli yapanlar aptaldir dememin sebebi burda çünkü. o kadsr sözlükte yazıyoruz değil mi biraz okursunuz nedenlerini.

sözlükte o kadar uzun dönem, kısa dönem celp dönemleri gelip geçti ama bedelliler kadar ses yapan çıkmadı. elimden geldiği kadarıyla yazıyorum bedelli yerini bildiklerime. yardımcı olmaya da çalışıyorum. ama bu herkese duyurma merakını anlamış değilim.

bir de normal askerliğini yapanlara laf atanlar var. ama kendileri şunu sorgulamaz. benden önceki bedelli çıkanlar para verdiler bir gün bile yapmadılar ama ben neden yapıyorum diye sormuyorlar. bir diğer husus da o kadar bilgilisiniz filan ya insan haklarında vicdani ret var hükümet onun yerine bedelli askerligi uyguluyor. o hakkınızı neden aramiyorsunuz?

ben profosyonel ordudan yanayım. çünkü bedelli bir sömürü şekli yani başka açıklaması yok. profosyonel orduya dönsek tsk nın maliyeti de azalacak. çünkü her askerin aylık maliyeti var ve içlerinde zaten askerlik yapmayı bak etmeyen insanlar da var ve bunlara para harcanıyor.

yani bedelliler kendini parayı veririm sizin gibi yapmam diye düşüneceğine, uzun dönemler de sizin yaptığınız askerlik değil diyeceğine şu konuların farkına varsa keşke. ama yok biz ülkecek bunu seviyoruz kavga ortamını.