bugün

histrionik kişilik bozukluğu

Histerik insan, içinde her türlü insan tipini barındıran insandır. Karşısındaki insana göre kolayca şekil alabilir, onun seveceği şekilde davranarak o insanı kendisine rahatlıkla çekebilir.

Kimin ne olduğunu çok kolay kestirir, sezgileri en güçlü yanlarındandır. Kolay kanmaz, kolay tav edilmez, “tav ettim” sanarsınız ancak bilmezsiniz ki oltaya düşen sizsiniz, o sizi kafasında döndürdüğü hesap kitaplarla çoktan tav etmenin planını yapmış, altına imzasını atmıştır.

yalan söylendiğinde çok kolay anlar, gözünün içine her baktığı insanda samimiyet arar (her ne kadar kendisi samimiyetsiz aktris-aktörün önde gideni olsa da).

Bu kadar mükemmel kriterlerde seçerken çevresindeki insanları, o insana karşı yanıldığında ne olur? çok ağır sarsılır, afallar. Bu, onun için en büyük travma sayılır. Hayal kırıklıklarına toleransı yok denecek kadar azdır çünkü.

Yaptığı her işi tutkuyla, yaşayarak yapar. Müzik dinliyorsa, yemek yiyorsa, sevişiyorsa... Dibine kadar hissederek yapar her şeyi.
Davranışlarımız çoğu zaman taşkın ve attığımız adımlar genelde o anın psikolojisiyle, anlık atılmış olsalar da, Bunun için çoğu zaman sıkıntıya düşsek de biz buyuz.

Sevgili arkadaşlarım, lütfen iyileşmek gibi bir derdiniz olmasın. Biz böyle güzeliz. Belki tek ihtiyacınız olan kendiniz gibi biri, sizi anlayacak biri. Zaten bu entryi bunun için girdim.

Not: Sanılanın aksine, bu kişiliğe mensup erkekler de oldukça fazlalardır ve sanılanın aksine histeri, sadece cinsel davranışlarda bulunarak birilerini etkilemek değildir.