bugün

harf devrimi

türkiye'nin başına gelmiş en kötü şey. sözüm ona arap alfabesi zormuş, okuma yazma oranı latin harfleri ile artacakmış. lafın boku. hep böyle uyuttular bizi ilk okuldan beri. asıl gaye her zaman türk milletini islamdan uzaklaştırmak olmuştur. ana hedef buydu, gerisi hep buna giydirilmiş kılıftı. ayrıca sanki latin harfleri bizim milli harflerimizdi?

harf inkılabından sonraki okuma yazma istatistiği hiç de bize hedeflenen noktaya geldiğimizi söylemiyor. devrimden sonra üç yıl boyunca bir milyon 200 bin kişiye okuma yazma öğretilmiş. oysa devrimden önce bu sayı 900 binmiş. yani attıkları taş, ürküttükleri kurbağaya değmemiş bile.

Harf inkılabından 1 yıl önce okur yazar oranı yüzde 11’e yakın. 1928 sonunda bu rakamın yüzde 12 civarına ulaştığını kabul edebiliriz. Ancak tam 9 yıl sonra okur yazar oranının sadece 8,5 puan yükselmiş olması ilginç. Yani koparılan bütün kıyamet 9 yılda 8,5 puan yükselmek için miydi?

japonların alfabesi kolay mı peki? nerede japonlar? biz neredeyiz? keşke kolay öğrenilen latin harflerini alsalardı daha çok ilerlerdi onlar da değil mi ya?

boşa kasmayın. boşa kendinizi yormayın. amaç belli. hedef belli. türkiye'yi islamsızlaştırmak.