bugün

ölüdeniz

kendisi ölü ve diri taraf olmak üzere ikiye ayrılır ancak çoğu turist bunu bilmez.
ölü kısmı şu fotoğraflarda görünen, girişi paralı olan, kapısında tabiat parkı yazan uç kısmı; yani kumburnu. suyu çarşaf gibidir, dalga yoktur, dibindeki taşları çok net görebilirsin, yüzerek karşı kayalıklara geçip atlayabilirsin vs.
diri taraf dediğimiz belcekız halk plajıdır, ince kumu harikadır, parasız girersin, oldukça dalgalıdır, hemen derinleşir, dalgalar aman vermez bildiğin boğuşursun, günübirlik gemilerin kalktığı yerdir. yolları aşıp denize ilk buluştuğunuz, karşınıza çıkan plajdır. kumburnu için direksiyonu sağa kırmanız gerekir.

şimdi bu bilgiyi neden verdim? nasıl verdim? kime verdim? *belcekız'da yüzerken, orta anadolu'dan geldiği sonradan anlaşılan bir ailenin "ya bu nasıl ölüdeniz resmen adam dövüyor" demesinden gerek duydum. kalk o kadar yolu gel ve karşına çıkan plajı ölüdeniz san, üstelik hayellerin yıkılsın. olacak iş değil. adamlar fotoğraflarda gördüğü, el ensede sırt üstü yatacakları bir deniz hayal edip bilmeden tatillerinin tümünü o denizde geçireceklerdi resmen. gerekli bilgiyi verip yoluma devam ettim neyse ki...