bugün

en huzurlu hissedilen yer

Belli yaşlara göre değişen düşüncedir.

Şimdi şöyle bir şey oluyor bir yaştan sonra: düzen ve sükunet arıyorsunuz. Mesela kendiniz çocukluğunuzdan beri çok dağınık takılmayı seviyorsunuz ya, hah işte anne evi o yüzden çok tatlı geliyor.

Saçma mı geldi kulağa?

insanın temel ihtiyaçlarından barınma, doyma, güvende hissetme ve sevilme vb.nin tamamı anne evinde tıka basa doldurulur.
Çünkü orada her zaman sıcak yemek vardır, sizin için sevgiyle açılmış kucak vardır, arkanızı hep toplayan, üstünüzü hep örten biri vardır, ne yaparsanız yapın sığınabileceğiniz tek ve daimi yer orasıdır, her şeyi ama her şeyi halleden bir süper kahraman vardır orada.
Eskiden nefretle söylendiğiniz o düzen takıntısına bile kızmamaya, hatta bu durumdan hoşlanmaya başlarsınız.

Ha tabi evi genelde dağınık, pek temizlik yapılmayan, kafasına göre bir şeyler pişiren bazen de pişirmeyen ve gelip gittiğinizi pek umursamayan bir anneniz varsa bunu kayınvalidenizden öğrenirsiniz. Fark etmez, orası da anne evi. Hem belki daha sevgi doludur?

Velhasılıkelam, temiz, sıcak, tertipli ve sevgi dolu bir yuva kadar tatmin eden bir ortam yok şu homo sapiens için. Hatta tüm canlılar için, deel mi guzzuum?
Haa bonuz: Bir de bakmışsınız ki o huzuru fark ettikten sonra yavaş yavaş ona dönüşmeye başlamışsınız...