bugün

kurtlere pislik uretiyorlar demek

anlama kapasitesi düşük olana ne kadar da anlatılırsa boş olabiliyor bazen.

sanıyorlar ki, mesela, "genelevde çalışan kadınlar fakir kadınlardır" cümlesi ile "fakir kadınlar genelevde çalışır" cümlesi aynıdır.

çetin altan derdi, türkiye'de dil, yazı boyutundan uzaktır. cidden öyleymiş. ciddi bir türkçe eksikliği var pek ırkçı, faşist arkadaşlarımızda. milliyetçilik var ama allah aşkına türkçe'yi iki dakika entelektüel düzeyde kavramak yok.

neyse başa alalım.

eldeki veri şudur: sadece türkiye'de değil, dünyanın her yerinde hırsızlar, kapkaçcılar, fahişeler falan fakirlerden oluşur.

burayı anladık değil mi? burada bir yorum olmadığını, bir veri olduğunu anlayabiliyoruz değil mi?

gelelim ikinci aşamaya:

şimdi elde bu veri varken, "fakirliklerinin arkasına sığınmasınlar!" cümlesi sosyolojik temelden çok uzak bir şey değil mi? binlerce yıllık insanlık tarihinde sürekli varolan, ve sürekli yoksullukla iç içe olan bu şeylere "fakirliklerinin arkasına sığınmasınlar" önerisi yapmak kadar kof bir şey olabilir mi?

gelelim üçüncü aşamaya:

tüik'in ve ya herhangi başka bir resmi kurumun da belirttiği üzere, gelir seviyesi ve yalam lüksü en düşük bölge güneydoğu ve doğu anadolu bölgesidir.

gelelim dördüncü aşamaya:

kimsenin elinde genelevlerdeki hayat kadınlarının tek tek dökümünün olduğuna inanmıyorum! yani "gidin bakın güöüşhane'ye" derken, mesela elimizde gümüşhane'den hiç hayat kadını ve ya hırsız çıkmadığına dair bir belge mi var? nereden geliyor bu kabul? baba öğüdü mü?

gelelim beşinci aşamaya:

"kürtler pislik üretiyor" derken, istanbul, ankara ve izmir'in çocuk pornosu aratmasında dünya sıralamasının zirvesinde olmasını "türkler pislik üretiyor" diye nitelendiren var mı?

şimdi, tekrar, özet olarak söyleyelim: sevgili ırkçı bünyeler, yaptığınız bu genellemenin sosyolojik hiç bir anlamı olmadığı gibi, kolaylıkla geri dönüp sizi vurabileceği bir yönü vardır (mesela Almanya'da türklere ne denildiğini bir düşünün). işte bu nedenlerden ötürü, bir an önce içinde bulunduğunuz idrak fukaralığını terk ediniz!

Ha birde, biraz kitap, roman neyim okuyunuz, milliyetçilik yapıp da dile hakim olamama gibi bir duruma düşmek komik oluyor zira.
güncel Önemli Başlıklar