bugün

anneyi cehenneme gönderen tanrı modeli

Birini, ne yapmış olursa olsun, sonsuza kadar yakmanın cezası adil değildir. Suçu birini sonsuza kadar yakmak olsa bile ki, bence bundan daha büyük suç olamaz, yine de cezası bu olamaz.

Bir de bu tanrı modelinin kendisine inanılması durumunda, suçu çocuk tecavüzü de olsa, onu zamanı gelince affetmesi ama kendine inanmayan birini ağzıyla kuş tutsa bile sonsuza kadar yakması var ki sorma gitsin!

Bir de bu tanrı modeli, her şeyi biliyor, her şeyi kontrol ediyor. Bir deprem yaratıyor, yeni doğmuş çocuğu öldürüyor, bunu sonsuza kadar cennetine alıyor, yani o adil tanrı torpil geçiyor. isteseydi öldürmezdi sınava sokabilirdi, fakat ne fark ederdi ki, öldürmese bile ilerde ne yapacağını biliyor olacaktı ve herşeyi kontrol ediyor, ne de olsa mutlak güç. Helvayi pişiren o, helva hakkında yargıyı veren yine o. Bir de kendisi ile çelişir biçimde, kendini kurtarmak için kullarına özgür irade verdim diyor. Onlar özgür irade sahibiyse, nerde kaldı senin mutlak hakimiyetin!

Birileri otursa, gel olabilecek kadar zalim, adil olmayan bir tanrı modelleyelim dese, bu kadarını başarabilir miydi?!!

Neyse ki bu sadece bir model, ne yazik ki inananları(özellikle tanrının adaletini akıl süzgeclerinden geçireceğine, ulan sen tanrı yerine yargılama mı yapıyorsun diyenler) gerçek!