bugün

ciguli

ciguli türk ırkına mensup -türkiye nin yetiştirdiği diyemeyecegim kendisi bulgaristan türküdür bilindiği üzere- gelmiş gecmiş en iyi akerdeon virtiözlerinden birisidir..enstrumanına son derece hakimdir ayrıca sesini de gayet iyi kullanır şarkılarında..iki veya üç ayrı tondan vokal yapabilmektedir..
peki ciguli ye nedir bu nefret..yurdum enteli koçani orkestar goran bregoviç dinler,gogol bordello ile uçar taraf da haidouks la mest olurken neden ciguli yi dışlar,irrite edici bulur.küçük görür..
sebebi basittir..tanzimattan beri milletimizin yakasını bırakmadıgı yabancı hayranlığı..batı yaparsa iyi yapar benim turkum içine sıçar düşüncesi..neyse bu mesele uzun..üşendim;asıl konuya dönelim..
bir kocani orkestar şarkısı ile ciguli nin binnazı arasında kullanılan enstrumanların çeşitliliği dışında pek bir fark yoktur..her ikisi de hemen hemen aynı coğrafyadan çıkmış aynı kültüre mensup insanların muziğini yapar..yani ciguli kendi adıyla değilde kocani orkestar uyesi olsaydı aynı enstrumanı aynı ustalıkla çalacaktı ve yurdum enteli koştura koştura konserine akacaktı..
tek hatası kendini medyaya kaptırmak oldu..
sahip çıkmak ve gurur duymak varken eleştirmek tam da yurdum enteline yakışacak bir davranış..ben seviyorum ciguli yi..keşke kamil sönmez e verilen devlet sanatcılığı unvanı ciguli ye de verilse..keşke muziği türkiye tanıtım filmlerinde kullanılsa..
güncel Önemli Başlıklar