bugün

cennetteki huriler arkadaşlık için var

Hadisleri inkar eden tayfanın hizmetkârı mustafa islâmoğlunun tefsircisi olan mehmet okuyan iddiası. Tabi ki yanlış doğru olmayan ve hatalı bir beyan.

--spoiler--
"Kezâlike ve zevvecnâhum bu hurin ıyn." Arapça bilenler bu ayetin kelime manasını gayet açık ve net anlayabilirler. Zevvecna=zevce=eş.

"Müttakiler güvenli bir yerde; bahçelerde ve pınar başlarındadırlar. ince ipekten ve parlak atlastan giyinerek karşılıklı otururlar. Böylece biz onları, siyah iri gözlü hûrîlerle evlendirmişizdir." Duhan/54

"Müttakilere kurtuluş, başarıya ulaşma, bahçeler, bağlar, göğüsleri tomurcuklanmış yaşıtlar ve dolu dolu kadehler vardır."
(Nebe, 31-34)

Bu ayette göğüsleri tomurcuklanmış yaşıtlardan bahsediyor. Eğer bu kızlar m. Okuyanın iddia ettiği gibi arkadaş olsaydı o halde yüce allah neden göğüslerinden bahsetsin ki?

"Onlar koltuklara yaslanıp kurularak, birçok meyveler ve içecekler isterler. Ve yanlarında da bakışlarını yalnızca eşlerine çevirmiş (utangaç bakışlı) yaşıt dilberler vardır." (Sâd,51,52)

"Biz ceylan gözlüleri defterleri sağdan verilenler için inşa etmişiz (yeniden yaratmışız)dır. Onları bâkire, eşlerine düşkün ve hepsini bir yaşta kılmışızdır." Vakıa 35-38

"Orada utangaç bakışlı öyle kadınlar vardır ki, bundan önce kendilerine ne bir insan ne de bir cin dokunmamıştır." (Rahmân, 56)
--spoiler--