bugün

suç

Allahu teala Hz. Ademi ve Havvayı yaratıp onları cennete yerleştirmiştir. Onlara bir hukuk düzeni vermiştir. Bu düzene göre cennette istediklerini yapmaları serbesttir. Sadece yasak ağaca yaklaşmamaları emredilir. Düşman olarak iblis tanıtılır ve tuzaklarına karşı dikkatli olunması gerektiği öğütlenir. Eğer bu hukukun sınırları dışına çıkarlarsa çıplak kalacaklarını, acıkıp susayacaklarını, güneş altında yanacaklarını ve iaşelerini karşılamak için çalışmak zorunda kalacaklarını onlara Allah tarafından bildirilmiştir.

Bugünkü şeytanların moda, modernizm, sanat, çağdaşlık, bilimsellik gibi süslü fakat içi boş kavramlarla insanı kandırdığı gibi ibliste hz. Adem ve Havvayı melek olmakla ve ölümsüz olmakla teşvik ederek suça itmiş ve bunun sonunda hz. Adem ve Havva yaptıklarının farkına varıp tövbe etmiş fakat tövbeleri kabul edilse de dünyaya gönderilmek ile cezalandırılmışlardır.

Burada çıkarılması gereken en önemli ders şudur:"bilmek, suçun icra edilmesine engel değildir."

Suçu icra etmeme, yalnızca bilginin değil aynı zaman da iradenin de bir fonksiyonudur. iblis vaatleriyle düşmanlarının iradesini zayıflatmıştır. Bugün de suçu engellemenin en önemli yolu insanları suç işlemeye itecek ortamları ortadan kaldırmaktır.

insan iradesini zayıflatarak suç işlemeye eğilim meydana getiren bir sistem, suçun bizatihi kaynağıdır ve asıl suçludur.