bugün

samsun

güzel şehirdir, biraz nemlidir yazları terletir, havası hala sigara şehri olmasından ötürü kirlidir ama yaşanacak bir şehirdir. ne sesi sağır edecek kadar fazladır ne de delirtecek kadar sessizdir, tam ortasıdır. merkezinde pek bir şey bulamasanız da atakum kısmı gezilmeden edilemeyecek bir yerdir, zengindir görüntü konusunda, fakat biraz çirkin bir yapıya sahiptir.

her şeyi toplayıp çıkardığınızda geriye kalan her zaman pozitif yönleri, artılarıdır. insanları yobaz olabilir fakat modernleri de yok değildir, doğru yerde doğru insanla karşılaşmamışsınızdır aslında. o insanlarla denk geldiğinizde samimiyeti, düşünceleri ufkunuzu açacak derecede olamaz fakat hoşunuza gider yanında bulunmaktan sıkılmazsınız, harcarsınız bir kısım vaktinizi. kabul eder şehir kendi sorunlarını, eksiklerini ama problemli olduğu kadar sevecendir.

yerim yurdum burası olduğu için demiyorum tabiki, hatta ordu'nun sahili samsun'unkinden kat be kat güzel, görsel olduğunu söyleyebilirim. yeni yeni topladılar sahilini bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, güzel şehir. görmeden bilmeden boklamayın, ya da boklayın utanmaz bu şehir gücenmez size, siz gelin yine de kabul eder.