bugün

seks neden bu topraklarda tabu

Çok yanlış bir algı, bu topraklarda seks bir tabu değildir.
Aksine, seks bu topraklarda en uç noktalara kadar özgürce yaşanıyor.
Etrafımızda olan yaşanan durumlara bir bakın, kadının biri bir parti liderinin haremine girmek istediğini bildiriyor.
Başka bir kadın eşine başka kadınlar bulmak ve bunu kocasına tavsiye öneri olarak sunmak dan bahsediyor.
Bir başkası kerhane ye imam atanmasını istiyor. Orada para karşılığı yapılan seksin resmiyete dökülmesini istiyor.
Başka bir kadın ise can alan öldüren hukuken terörist katil biri ile sevişen cennete gider diyor.
Kadınlar böyle der de erkekler nasıl?
Ufacık kız çocuğuna nikah kıyanlar, annesinin diz kapağından tahrik olma vb nice söylemler akla gelince insanlar seks olgusunu tabu olmaktan çoktan çıkarmış olmalı.

Üstelik bu söylem içinde olan insanlara bakınca daha çok şaşırıyoruz ki, bu insanlar sıradan bir insan vatandaş değil. Ekranlar da basın yayın da köşe başlarını tutmuş toplumsal algı bilinç yaratan bir bakıma topluma yön veren insanlar ve bunlara karşı bir tepki de gösteriliyor değil. Bilâkis, gösterilen tepkilere engelleme ve bu insanlara koruma zırhı ile daha çok destek veriliyor.
Bir dini kimliği olan muhafazakâr bir yapının insanları olan bu kişilere bakıp bu durumun Avrupa'da yaşandığını varsayalım;
Kesinlikle marjinal ve ciddiye alınmayan insanlar olur. Ülkemiz de olduğu gibi ulusal kanalların ekranlarında basın yayın organlarında baş köşeleri almazlar.
Psikolojik sorunları var diye ilk önce akıl ve ruh sağlığı yerinde değil derler. Sonra ufacık çocuklara nikah kıyılır söylemleri yüzünden hukuken çok zor durumda kalırlar ki çocuklara karşı bu söylem ve eylem içinde olanların başına ne geldiğini araştırmamızı isterim.
Ufacık çocuklara taciz tecavüz söylemleri yüzünden yakın zamanda papa özür diledi. Bunu yapmasında en etkin güç hukuk.
Eğer papa böyle yapmayıp "bunlar ateist, Tanrı düşmanı vb" söylem içinde olsaydı Vatikan ile organik veya inorganik tüm bağı olan bir çok Avrupa ülkesinde olan kiliselerin kapısına "dikkat çocuklarınızı koruyun" diye yazı asılırdı.
Aslında bundan en kârlı çıkan anglikanlar (Vatikan'ın ABD de ve Güney Amerika da etkisini git Gide yok ediyor) Ortodokslar ve Protestan kiliseleri olurdu ki bu konuya başka bir başlık da değinmek lazım.

Diyeceğim: bu ülke de seks tabu ise bizim gibi sıradan insanlara tabu. Düşündüğümüz için urandığımız, kendimize kızdığımız tövbe ettiğimiz konuları adamlar ekranlarda söylüyor savunuyor.
Ondan sonra seks bu topraklar da tabu diye başlık açılıyor, hadi oradan canım...
Ya kör ya da sağır olmalısınız.