bugün

boğa burcu kadını

bazı olumsuz yönlerimizden bahsedeceğim.

1. çenemizi tutamıyoruz. ya da şöyle söyleyeyim, içimizdekini pat diye karşı tarafa söylüyoruz. "sen şöyle şöyle şöyle yaptın" diye hönkürdüğümüz çok oluyor. zaten biriktirip biriktirip birden her haltı söyleyen sinsi tiplere illet olurum. açıkça o an söylemek en güzeli.

2. arkadaş, dost, kardeş, sevgili kim olursa olsun seviyorsak hunharca, bıktırıncaya kadar seviyoruz. manyaklık raddesinde oluyor bu. ama bir anda da soğuyabiliyoruz. o kişi birden kafamızda bitiyor. bitince de asla ama asla görüşmeyiz.

3. fazla adiliz. bak bu güzel bir şey aslında. söz konusu hakkaniyet olunca kendimize ve sevdiklerimize bile ayrıcalık tanımıyoruz. kim haklıysa onun hakkını savunuyoruz. fakat bu, bir hata yaptığımızda -özellikle kalp kırdığımızda- vicdan azabı duyup, kendimize eziyet etmemize neden oluyor.

4. bizi seven insanlara karşı zalim olabiliyoruz. fazla sevilmek batıyor galiba. hele ki bu bir erkekse ve aşıksa vay haline! biz ona aşık değilsek o zavallı adama gerçekten çok kötü davranabiliyoruz. gururunu incitmeye kadar gidebiliyor. böyle canını yaktığımız çok adam var ne yazık ki. niye böyle yaptığımızı ben de bilmiyorum.