bugün

seks neden bu topraklarda tabu

Kelime kelime gidersek tabu yasak anlamına geliyor. Bu topraklar dediği de anladığım kadarıyla bizim de içinde yaşadığımız ve ağırlıklı olarak müslüman coğrafya.

Müslümanlık ve hristiyanlık muhtemelen de musevilik seks olgusunu benzer ölçüler içinde ele alıyor.

Bunu ifade etmemin nedeni müslüman coğrafyada seks bir tabu olduğu halde müslüman olmayan avrupada koyu hristiyanları saymazsak seksüel ilişki biçimleri daha geniş bir spektruma yayılıyor.

Seks insan türüne ait olduğu için küresel bir gözlükle bakmalıyız. Bu nedenle avrupa ile aramızda dinsel bir fark nedeniyle değil dinin toplumsal alana etkisi üzerinden değerlendirme yapmak gerekiyor.

Hristiyanlık ve müslümanlık toplumsal hayati dolayısıyla seksi aynı düzeyde düzenlemiyor. Mesela bazı kendine din alimi diyen erkekler ınternette veya kendi tvlerinde çıkıp kadın çıplak sevişmemeli veya zevk alırsa şeytan onu ele geçirir türünden beyanları oluyor.

Bu tip beyanlar katolikler dışında hristiyanlikta pek görülmüyor çünkü protestan ahlak ile kapitalizm arasında kurulan bağ sebebiyle protestanlık kadınların cinsel yönden kontrol noktasında katolikler kadar kadını kontrol etmeye yönelik yaklaşmıyor.

Özetle din ve üretim ilişkileri nedeniyle tabu.