bugün

10 ağustos 2018 doların 6 lira olması

bize göre doların 3.5 üzeri köpük. onların beklentisi şu sıralarda 7.4 idi. Türkiye şuan, denetimli bir dolar artışı yaşıyor. bir taraf bastırmaya devam ederken biz de önlemler almaya devam ediyoruz ancak doların yükselişini engellemiyoruz. piyasa dediğimiz olguda öngörülebilirlik çok önemlidir. her gün 0,1 ila 0,3 puan arası artış beklentisiyle uyanıyorsak, bu yöntem başarıyla uygulanıyor demektir. yatırımcılara da bir mevcut durumlarını yeni şekillenecek durumlara göre ayarlama imkanı tanıyor bu olgu.

yükselen binalardan dolayı kriz bekleniyor. bu kriz ortamı fırsata dönüştürülebilir. insanın iki temel ihtiyacından biri barınma biri yemektir. barınma ihtiyacını, bozulan piyasalar sayesinde dengeli ve uygun fiyatlı kiralar üzerinden vatandaşlar karşılayabilecek çünkü iç pazar tl ile dönüyor. ev sahipleri ise koydukları taban (1+1, 2+1 ve 3+1) temel fiyatlarını asgari ücret dengesini gözeterek koymak zo-run-da-lar.

diğer mesele gıda idi. bu gıda meselesini de kısa vadede rahat, uzun vadede ise bir takım zahmetlere katlanarak halledebileceğimize inanıyorum.

e durum böyle olunca geriye dışarıdan hammadde veya parçasını aldığımız ancak içeride üretimini yaptığımız, iç pazara sattığımız durumda kur farkı dolayısıyla çok kar edemediğimiz hatta belki hiç kar edemediğimiz durumu çözmekte kalıyor. bu durumu da önemli ürünlerde dışarıya olan bağımlılığı en aza indirip piyasasını da ülkemiz adına çeşitlendirebilirsek, çok bir sorunumuz kalmayacak gibi.

bu ülkede işveren isen ve para kazanmak istiyorsan yurt dışına sa-ta-cak-sın. yoksa batarsın. hadi selametle.