bugün

chp skandallarının uludağ sözlükte gündem olmaması

cehaşpe karşıtlarının heyecansız ve gayretsiz, rahata alışmış, nimeti önünde bulmuş yeni nesil olmasından kaynaklanır.

28 şubatları, 90lı yılları bizzat içinden yaşayan kuşak bu günlere gelmenin ne demek olduğunu bildiği için bir damla da olsa karınca misali su alıp yürürler. 15 Temmuz'da sokağa çıkan ve en fedakar davranan insanların yaş grubuna bir bakın. Orada gençten çok orta yaş vardır. 30 yaş üstü çoğunluktur.

burada da bazen haber sitelerine bile henüz düşmemiş olaylar, çok az kitapta bulabileceğiniz çarpıcı bilgiler paylaşılıyor. Ama bizim yumurtası sıcak enes batur hayranı sözlük bebelerimiz tenezzül etmezken, cehaşpenin trolleri ipe sapa gelmez yalan dolan bir başlık açsa hemen beş dakikada altını doldurmaya başlıyorlar.

öyle tipler var ki sözlükte, adamın bir tane aklı başında tanımı yok. ağız dalaşı yapan sarhoşlar gibi aptal saptal şeyler yazıyor. bu yaratığı kim ciddiye alabilir dediğim yerde hemen troller yetişip sanki gerçekten normal bir tanım girmiş gibi altına yazmaya başlıyorlar.

siz burada ateist taklidi yapan herkesi ateist mi sanıyorsunuz? şamanist taklidi yapan herkesi şamanist mi sanıyorsunuz? adam sözde ateist olduğu için dine saldırıyor ama ikide bir güya kötülemek için "emevi" kelimesi kullanmaktan pek keyif alıyor. mesela itin teki var, milliyetçi ayağına takılıyor, güya islam öncesi türkçülük veya ulusalcılık yaptığını düşündürtüyor. halbu ki adam bildiğin şah ismailin ardını yalayan osmanlı düşmanı zümreden bir esedçi.

muhalif olan, muhalefette olmanın ne olduğunu bilen daima ataktır. Elindeki nimetleri gökten zembille indi zanneden uyuşuk kitleler de daima yeni tecrübelere muhtaç.